Dřevěná světla z Moravy: 100% výroby děláme u nás

Svítidla vyrábíme ručně na Moravě

V dnešní době, kdy se mnoho společností rozhoduje přesunout své výrobní operace do zahraničí za úspornějšími náklady, jsme hrdí na to, že jsme se rozhodli držet se tradičního přístupu a vyrábět všechna naše svítidla u nás doma na Moravě.

Svítidla tvoříme v Otrokovicích, nedaleko Zlína, což nám umožňuje udržovat kvalitu a zároveň podporovat místní řemeslo.

Lokální výroba a vášeň k řemeslu

Naším přesvědčením je, že lokalita výroby ovlivňuje nejen kvalitu, ale i duši výrobků. Stojíme na pevných základech moravské tradice, což je zárukou výjimečnosti našich svítidel.

Celý výrobní proces probíhá v regionu, který je známý svou řemeslnou zručností a tím přispíváme i k prosperitě tradičního řemesla dřevovýroby. V naší dílně spojujeme klasické řemeslné metody s moderními technologiemi.

Závazek k dodržování principů lokální produkce nám umožňuje snahu o neustálé inovace a zdokonalování svítidel, které jsou pravým odrazem moravské dovednosti.

Dřevěná světla BLOKK 10W

Světlo z ořechového dřeva LINNA

Dřevěná světla BLOKK 25W

Význam ručního řemesla výroby

Ojedinělá řemeslná práce, které se věnujeme, přináší do každého svítidla duši a individualitu.

Strojní výroba se sice může pochlubit absolutní přesností a nízkou cenou, ale sériová výroba nemůže nikdy dosáhnout originality ručního zpracování každého kusu dřeva. Krásné textury a vzory vzniklé lidskou rukou jsou nenahraditelné a každý kus má svůj příběh.

Každé dřevěné svítidlo je originálem, jenž odráží umění řemeslného umu.

Nadčasovost a převaha ruční výroby se odráží i v možnosti individuálních úprav. Klientův návrh transformujeme do konkrétního kusu, což strojová produkce nemůže nabídnout s takovou flexibility a osobním dotekem.

Ruční práce ve výrobě svítidel

Ruční práce je alfa a omega procesu výroby našich dřevěných světel. Jednotlivé díly jsou vyráběny s maximální pečlivostí, což zaručuje vysokou kvalitu finálního výrobku. Každý řez, každý spoj a vyhlazení povrchu je výsledkem našich dovedností. To činí z každého svítidla nejen prvek pro osvětlení místnosti, ale také malé umělecké dílo.

Vizitkou naší práce je schopnost vdechnout světlům osobitost a šarm, kterého bychom se nedotkli, kdybychom se spolehli pouze na strojové zpracování. Každé dřevěné svítidlo, které opustí naši dílnu, je nositelem specifických vlastností tohoto přírodního materiálu, a právě jemnost lidského dotyku tuto unikátní estetiku podtrhuje.

Detail a preciznost dřevěných svítidel

Dřevěná svítidla jsou synonymem preciznosti a důrazu na detail.

  1. Výběr materiálu: Vybíráme nejlepší dřeviny z českých nebo italských lesů pro záruku dlouhověkosti a estetické hodnoty.
  2. Ruční zpracování: Každý řez a obrábění je provádíme s nejvyšší pečlivostí, což zajišťuje unikátní charakter.
  3. Kontrola kvality: Před finální montáží kontrolujeme všechny díly, aby splnily naše vysoké standardy.
  4. Špičková LED technologie: Svítidla vybavujeme špičkovou LED technologií od rakouského výrobce Tridonic - špičky v oblasti komponent pro LED osvětlení

Dřevěná svítidla na míru

Každý prostor si zaslouží své unikátní nasvícení, reflektující jeho charakter a funkci. Ručně vyráběné lustry a lampy ze dřeva tak přináší nejen světlo, ale i duši pro interiér.

V otázce designu a rozměrů neklademe žádná omezení. Dřevěná svítidla vyrábíme i na zakázku.

S ohledem na individuální požadavky umíme ovlivnit jak formu, tak rozměry světla. Přitom respektujeme jak ergonomické aspekty, tak estetické preference, čímž zajišťujeme, že dřevěné světlo bude organickou součástí prostoru.

K výrobě osvětlení přistupujeme s maximální flexibilitou a otevřeností. Není pro nás problém adaptovat svítidla na specifické požadavky prostředí, ať už jde o atypické rozměry nebo jedinečné designové prvky. Odborná zručnost a naše letité zkušenosti zajišťují, že každé dřevěné světlo je nejen funkční, ale také odrazem jedinečného vkusu.

Variabilita v designech a velikostech

Realizujeme i ty nejodvážnější vizuální koncepty dřevěných svítidel na míru. Individualita je často klíčová a proto každý projekt považujeme za výzvu.

Přizpůsobení rozměrů je u nás samozřejmostí. Výsledkem jsou exkluzivní svítidla, která jsou jedinečná a dokonale harmonizují s interiérem.

Ruční výroba přináší vysokou úroveň variability. Každý kus je výrazem řemeslného umění, reflektujícího individuální požadavky a estetické cítění zákazníka, bez ohledu na složitost či rozměr provedení.

V duchu ručního řemesla a s důrazem na detail vytváříme svítidla, která jsou ve své podstatě malými uměleckými díly. Tato světla nejsou pouze zdrojem světla, ale také odrazem kultury a tradic, které Morava v sobě ukrývá.

Udržitelná výroba a společenská odpovědnost

Udržitelnost je pro nás klíčovým principem, který provází celý proces výroby dřevěných světel. Vybíráme pouze lokálně získané materiály s ohledem na ekosystém.

Závazek k ekologii se odráží v minimalizaci odpadu během výroby. Snažíme se zpracovávat každý kus materiálu co nejefektivněji.

Klademe důraz na kvalitní výrobu s respektem k přírodním zdrojům, udržitelné lesní hospodaření a redukci uhlíkové stopy, čímž napomáháme k ochraně naší planety. Současně se tím snažíme minimalizovat dopad našich činností na okolní prostředí.

Kuba Vyoral - světlař srdcem i duší

Autor:

Kuba Vyoral - světlař srdcem i duší

"Oboru osvětlení a výrobě svítidel se věnuji prakticky celý svůj profesní život. Už při studiu elektrotechniky jsem vyráběl LED svítidla pro barevné osvětlení barů a diskoték. Za 19 let, co dělám světlařinu jsem se naučil, že jediná cesta, jak vyrábět opravdu úsporné LED osvětlení, je používat špičkové LED komponenty. Protože není nic horšího, než koupit LED světlo, které po roce přestane svítit a pak se vyhodí do koše."

Doporučené produkty4